Lenko-Lenko. (Tahoe salade)
 

   * 1 blok tahoe,

* olie,

   * 200 gr. taugé,

* 2 tenen knoflook,

   * 200 gr. spitskool,

* 3 rode lomboks,

   * 3 eetl. gehakte selderij,

* 1 theel. trassi,

   * 2 sjalotjes,

* 1 theel. bruine suiker (of gula djawa),

   * 1 uitgeperste citroen,

* 5 eetl. ketjap manis,

   * 1 zakje gefruite uitjes,

* zout.


    Pel de knoflooken de sjalotjes en snipper ze fijn. Was de lomboks, verwijder de pitjes en hak hem fijn.    Was de taugé, verwijder zoveel mogelijk de groene vliesjes en bruine staartjes, blancheer de taugé circa 3    min. en laat goed uitlekken. Snijd de tahoe in stevige plakken en bak deze in de olie goudbruin. Snijd de    spitskool in fijne reepjes. Wrijf de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de trassi, de zout en de bruine suiker    of gula djawa fijn in de vijzel. Doe dit mengsel bij de ketjap en het citroensap en roer dit tot een saus. De    verschillende groenten serveert U op aparte schalen. Iedere eter kan op zijn eigen manier het gerecht    samenstellen.

   Een voorbeeld:

   Snijd 1 of 2 plakken tahoe op het bord in dobbelsteentjes, strooi daarover wat taugé, rauwe spitskool en    de selderij. Giet over dit geheel de ketjapsaus, bestrooi alles met de gefruite uitjes.
 

   Lenko-Lenko kunt U beschouwen als een soort voorgerecht, maar met rijst of lontong, kroepoek,    komkommer en tomaten is het ook een uitstekend hoofdgerecht.