Loempia. (Gevulde flensjes)
 

   * 150 gr. bloem,

* 1/2 lt. water,

   * zout,

* olie,

   * 2 eiwitten,

* frituurolie.


   Vermeng de bloem met het zout in een kom. Voeg de eiwitten en een scheutje water aan de bloem toe.    Roer vanuit het midden de eiwitten en het water door de bloem, tot het een glad, dik mengsel is. Verdun    dit al roerende met de rest van het water. Laat het beslag een half uur rusten. Verhit steeds een klein    beetje olie in een koekepan, zoda de bodem net vet is. Bak van het beslag 8 dunne flensjes. Bak ze aan    één kant en laat ze niet bruin worden.
 

   Vulling.
 

   * 1 ui,

* 50 gr. witte kool,

   * 1 teentje knoflook,

* 200 gr. gehakt of kipfilet,

   * 50 gr. taugé,

* peper,

   * 1 prei,

* 2 eetl. selderij,

   * 1 eetl. olie,

* bloem.


   Pel voor de vulling de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn. Was de taugé in koud water en verwijder    zoveel mogelijk van de groene vliesjes en de bruine staartjes. Laat de taugé uitlekken.Snijd de prei in de    lengte door, was hem goed. Snijd beide helften in smalle snippers. Snijd de witte kool ook heel fijn.Verhit    een eetlepel olie in een wok of koekepan, fruit de ui en het knoflook erin. Laat het vlees even meebakken.    Voeg alle groenten toe en peper en zout naar smaak toe en laat de vulling even smoren. Meng de selderij    erdoor en laat de vulling goed afkoelen en uitlekken.

   Verdeel de afgekoelde vulling op de gebakken kant van de flensjes. Sla beide zijkanten over de vulling    heen en rol de felnsjes op. Plak de randen vast met een dik papje van bloem met water. Verhit de olie in    een pan tot 190ºC. Bak de loempia's goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.