Bak Pao. (Gestoomde broodjes met vlees)
 

   Deeg.
 

   * 250 gr. bloem,

* 1/2 dl. water,

   * 10 gr. gist,

* 1 theel. suiker.

   * 1 dl.melk,

 


   Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en doe daarin de gist, die met de suiker, een    eetl. water en 1 tot 2 lepels van de bloem tot een papje is geroerd. Bedek de bloem met een vochtige    doek en laat de gist 10 min. rijzen. Meng daarna gistmengsel, bloem en het restant van het vocht ( dit    laatste met scheutjes tegelijk) door elkaar en kneed er een stevig glad deeg van. Laat het daarna bedekt    met een vochtige doek een uur rijzen. Vorm er een langwerpige rol van en snijd die in 10 tot 12 plakken.    Rol elke plak apart circelvormig uit tot een dikte van 1 cm. en een doorsnee van 12 tot 15 cm. Leg in het    midden van de cirkel 2 theel. vulling, vouw de zijkanten naar binnen en plak ze dicht met water. Laat ze    nog +/- 10 min. narijzen onder een vochtige doek. Stoom de broodjes in een stoompan, 1 laag tegelijk, 15    minuten. Magnetron: Verwarm niet meer dan 4 pak pao's afgedekt tegelijk en reken daarvoor 4 tot 6 min.    op 70%.
 

   Vulling 1.
 

   * 250 gr. varkensgehakt,

* 1 theel. suiker,

   * 1 eetl. olie,

* 1 theel. ketjap manis,

   * 1 eetl. gesnipperde uien,

* 2 eetl. gehakte selderij.

   * 2 teentjes geperste knoflook,

 


   Maak de olie heet, doe het varkensgehaktn erin, temper het vuur en braad het ong. 1 min. Voeg er uien,    knoflook, selderij en de ketjap aan toe en bak nog 2 min. Laat het mengsel afkoelen en vul de broodjes    ermee.
 

   Vulling 2.
 

   * 300 gr. gehakte garnalen,

* 1 schijfje djahé of 1/2 theel. poeder,

   * 1 eetl. gehakte prei,

* 1 teentje knoflook,

   * 1 eetl olie,

* 2 eetl. sherry.

   * 1/2 eetl. maizena,

 


   Wrijf de knoflook met de djahé en prei tot een brij. Maak de olie heet tot hij walmt, temper het vuur en    fruit de gehakte garnalen goed omscheppend 1 min. mee. Voeg er daarna de kruidenbrij aan toe en bak    alles nog 1 min. Maak de maizena aan met de sherry en roer dit door het mengsel tot het begint in te    dikken. Laat het afkoelen en vul er de broodjes mee.