Lumper. (Gevulde rijstrolletjes)
 

   * 500 gr. ketan (kleefrijst)
   * 1/4 bosje pandanblad
   * 150 gram kokos
   * 1/2 theelepel zout
 

   Voor de vulling:
 

   * 250 gr. kipfiletstukjes

* peper

   * 2 knoflookteentjes

* 1/2 kippenbouillontablet

   * 3 djeroekperoetblaadjes

* restje santen

   * 4 kimiri's

* 2 eetlepel olie

   * 1/2 theelepel djinten

* 1 serehstengel

   * 1/4 theelepel ketoembar

* huishoudfolie


   
De ketan wassen, de pan vullen met lauw water tot 2 cm. boven de ketan en ca. 2 uur laten weken. Bereid    de santen voor.
   De kipfilet met een klein beetje water gaarkoken. Maak 3 dl. santen. De knoflook, kemiri, djinten en    ketoembar fijnwrijven en fruiten in de olie. Een klein beetje kippebouillonvocht en santen er aan    toevoegen en aan de kook laten komen samen met de sereh, djeroekperoet, peper en bouillontablet. Er    mag niet te veel vocht zijn. Het vlees heel fijn snijden en door de kruidenmassa roeren. Laat het geheel    zachtjes pruttelen, het vocht moet indampen onder af en toe roeren.
   Vul de stoompan met water en breng dit aan de kook. Giet de ketan af en laat ze uitlekken. Schep ze over    in de stomer en roer er de gesneden pandan en het zout doorheen, 10 tot 15 min. laten stomen. Nu weer    10 min stomen, maar ondertussen de volgende handelingen verrichten:
   Giet een gedeelte van de santen met kleine scheutjes bij de ketan en schep dit voorzichtig een paar keer    om, herhaal dit een paar keer (met tussenpozen van enkele minuten) totdat de santen op is (het vuur niet    klein zetten). De ketan mag niet te zacht worden. Dan laten afkoelen.

 

   Vullen:
 

   Snij ca 24 vierkante stukjes van de huishoudfolie. Leg een lepel ketan op een stukje folie en druk dit plat    tot een vierkant. Leg een dun streepje vulling in het midden (zonder vocht). Klap het voorzichtig dicht (met    behulp van de folie). Druk de randen van de ketan stevig op elkaar en rol het tussen 2 handen tot een    rolletje. Maak de uiteindes ook dicht. Zorg dat de lumper goed verpakt is in de folie. De lumper kan in de    stomer of in de magnetron opgewarmd worden.
   Het rollen is niet echt makkelijk maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, valt het wel mee.