Mi Kocok. (Eiernoedels met kip en groenten)
 

   * 1 kippenbout van ca. 300 gr,

* 1 stukje djahé van ca. 3 cm,

   * 200 gr. ongepelde garnalen,

* 50 gr. rijstemeel,

   * 100 gr. taugé,

* 1 theel. nootmuskaat,

   * 1 kleine cassave,

* 3 kruidnagels,

   * 1/4 blok tahoe (125 gr.),

* 1/2 theel. gemalen witte peper,

   * 7 sjalotjes,

* zout,

   * 3 teentjes knoflook,

* 250 gr. bami,

   * 3 hardgekookte eieren,

* 1 1/2 lt. water,

   * 3 takjes selderie,

* plantaardige olie.


   Kook de kip circa 30 minuten in een pan met 1liter water gaar. Schep haar uit de pan, laat uitlekken,    verwijder het vel en pluk het vlees in sliertjes van de botjes. Pel de garnalen, was de schillen en laat deze    met de garnalen in een pan met circa 1/2 liter water circa 20 minuten trekken. Zeef deze bouillon, zet de    garnalen opzij en gooi de schillen weg.

   Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes.Was de taugé en verwijder de groene    vliesjes en bruine staartjes. Blancheer de taugé heel even in kokend water met zout; giet ze af, dompel    ze kort in koud water en laat ze uitlekken. Maak de bami klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de    verpakking, giet ze af en laat ze uitlekken. Pel de eieren, snijd ze in partjes en hak de selderieblaadjes    fijn.

   Schil de cassave en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de tahoe in kleine blokjes van circa 2 bij 2 cm. Schil    de djahé, snijd hem fijn en wrijf hem in een vijzel fijn. Verhit een laag olie in een wok en frituur hierin    afzonderlijk eerst de helft van de sjalotjes goudbruin, de cassave krokant en daarna de tahoe    goudbruin.

   Laat alles uitlekken. Giet de olie op circa 2 eetlepels na uit de wok en smoor hierin de rest van de    sjalotjes en de knoflook circa 3 minuten. Schep ze in de pan met de kippenbouillon en voeg de    garnalenbouillon, de djahé, de nootmuskaat, de kruidnagels, de peper en zout naar smaak toe; breng    alles opnieuw aan de kook en bind de soep met aangemengd rijstemeel.
   Verdeel in soepkommetjes bami, kip, garnalen, tahoe, ei, selderieblaadjes en taugé, giet de bouillon hierin,    doe er een paar plakjes gebakken cassave erbij en bestrooi de soep met de gefrituurde sjalotjes.