Mihoen Shanghai.
 

   * 2 flinke hamlappen,

* vetsin,

   * 250 gr. mihoen,

* 50 gr. gepelde garnalen,

   * 1 teentje knoflook,

* wat ketjap manis,

   * 1 grote ui,

* 1 eetl. droge sherry,

   * 100 gr. Chinese kool (of spitskool),

* mespunt djahé poeder,

   * 1 klein blikje uitgelekte doperwtjes,

* 1/2 lt. bouillon (van blokjes),

   * 100 gr. champignons,

* 1 eetl. maizena,

   * 1 stengel bleekselderij,

* 1 theel. bruine basterdsuiker,

   * 1/2 blikje bamboespruiten,

* peper,

   * zout,

* slaolie.


   Snijd 1 hamlap in reepjes en de ander hamlap in blokjes. Pel de knoflook en de ui en snijd ze fijn. Was de    kool en snijd ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de bleekselderij en snijd ze    fijn. Laat de bamboespruiten uitlekken en snijd ze fijn.
   Fruit in wat slaolie de ui, knoflook, blokjes vlees, kool, doperwten, champignons en bleekselderij ca 5 tot    10 minuten op klein vuur.
   Maak een sausje van 1 eetl. ketjap, de sherry, djahé en 1 eetl. slaolie en voeg dit bij de blokjes vlees.    Roer goed om en laat ca 5 minuten sudderen. Voeg dan de bouillon toe en laat nog 5 minuten sudderen.
   Maak intussen een papje van de maizena, 1/2 eetl. ketjap, wat water en de suiker en bind hiermee de    saus. Kook de miehoen intussen gaar, spoel hem af en laat uitlekken. Bak nu apart in wat olie de reepjes    vlees en laat ze uitlekken. Doe er als laatste de garnalen bij en maak af met zout, peper en ve-tsin. Leg de    mihoen op een platte schaal en drapeer de groente er omheen en bovenop.