Mihoen Singapore.
 

   * 250 gr. kipfilet,

* 150 gr. champignons,

   * 1 kippebouillontablet,

* 125 gr. taugé,

   * 4 tot 6 eetl. olie,

* 400 - 500 gr. mihoen,

   * 2 uien,

* zout,

   * 1 teentje knoflook,

* 150 gr. gepelde gekookte garnalen,

   * 1 prei,

* 1 komkommer,

   * 2 wortels,

* 1 theel. laos,

   * 2 groene paprika's,

* ketjap manis.


   Snijd de kipfilet in blokjes. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Snijd de prei overdwars in (halve)    ringetjes, was ze en laat goed uitlekken. Was de wortels en snijd ze in smalle reepjes. Was de paprika's,    verwijder de kroontjes en de zaadlijsten met zaad en snijd ze in smalle reepjes. Maak de champignons    schoon en snijd ze in plakjes. Verwijder zoveel mogelijk de groene vliesjes en bruine staartjes van de    taugé, overgiet met kokend water in een zeef en laat goed uitlekken. Schil de komkommer en snijd deze    in lange smalle repen.

 

   Breng 3 dl. water met het bouillontablet aan de kook en laat het vlees daarin in ong. 10 tot 12 minuten    bijna gaar worden.

   Verwarm de olie, fruit de ui glazig met de knoflook en de prei en voeg de reepjes wortel toe. Fruit de    champignons en de paprika mee.

   

   Giet het vlees af in een zeef, bewaar het kooknat. Schep het vlees door de inhoud van de pan en draai    de warmtebron laag. Maak de mihoen klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

   Verwarm de mihoen daarna met de taugé in het mengsel van de groenten en vlees en giet daar een    beetje kooknat van het vlees bij.

   Schep de garnalen en de komkommer door de mihoen. Proef het gerecht en voeg daarna, naar smaak,    ketjap, laos of zout toe.