Sop Ikan Laut. (Soep van zeevis)
 

   * 2 eieren,

* 5 cm. djahé,

   * 2 eetl. bloem,

* 500 gr. kabeljauw met graat,

   * 250 gr. boter,

* 2 eetl. visbouillonpoeder,

   * 2 sjalotten,

* zout,

   * 3 teentjes knoflook,

* peper,

   * 1 stengel sereh,

* 2 voorjaarsuitjes.


   Pel en snijd de sjalotten fijn, snijd de knoflook fijn, maak de voorjaarsuitjes ook fijn en snijd ze in ringetjes.    De sereh schoonmaken in vieren snijden en pletten De djahé schillen en in kleine plakjes snijden.
   Klop in een kommetje de eieren los en roer er de bloem en 1 eetl. van de boter door tot een papje is    ontstaan. Verhit de rest van de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten, het knoflook, de sereh en de    djahé circa 3 min.

   Breng in een pan 1 1/2 liter water aan de kook en voeg er de kabeljauw aan toe. Laat de vis circa 5    min.koken. Schep de vis uit de pan. Snijd het vissevlees in stukjes en verwijder alle graten. Schuim de    bouillon zorgvuldig af en roer er het bouillonpoeder en de gefruite ingredienten door. Roer er het    eiermengsel door en laat de soep circa 2 min. zachtjes koken tot een lichtgebonden geheel is ontstaan.    Voeg de stukjes vis aan de soep toe en breng het gerecht op smaak met wat zout en peper. Schep de    soep in diepe borden en strooi er voor het serveren de voorjaarsuitjes over.