Gevulde Aubergines.
 

   * 2 grote aubergines,

* 2 eetl fijngehakte peterselie,

   * zout,

* 3-4 eetl kruim van oud brood.

   * 6 eetl. zonnebloemolie,

* 1-2 eetl. ketjap manis,

   * 400 gr. gemalen kippevlees,

* 1-2 eetl. citroensap,

   * 2 eieren,

* peper uit de molen,

   * 1-2 teentjes knoflook,

* 1/2 rode lombok.

   * 2 gepelde tomaten of:

 

   * 1 eetl totmatenpuree,

 


   Pel de knoflook en pers ze uit. Was en droog de aubergines, verwijder de steel en snijd de aubergines    overlangs door; snijd met een scherp mesje het vruchtvlees langs de schil bijna los. Strooi wat zout op de    snijvlakken en besprenkel deze met olie. Leg de aubergines met het snijvlak naar beneden in de    koekepan; zet deze op een middel hooggedraaide warmtebron en doe een deksel op de pan. Laat de    aubergines in 5 minuten warm worden.

   

   Maak intussen in een kom het gemalen kippevlees met een vork los. Klop de eieren met 1 eetl water los,    schenk de helft van de eieren over het gehakt en verdeel de knoflook erover. Was de lombok en snipper    hem fijn. Snijd de tomaten in plakken en verwijder het zaad. Roer de lombok, de tomaten of    tomatenpuree, selderij en broodkruim door het gemalen kippevlees.    

   Bestrijk een ovenschaal met olie; schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op    250 graden. Schep het vruchtvlees van de aubergines met een lepel uit de schil, maak het vruchtvlees fijn    of snijd het in kleine stukjes en roer die door het vleesmengsel. Proef het mengsel en voeg naar smaak    ketjap, citroensap, peper of zout toe. Verdeel dit mengsel over de uitgeholde halve aubergines en doe ze    in de ovenschaal.

   

   Klop de rest van de olie door de rest van het ei, giet een laagje water in de ovenschaal en schep het    eimengsel over de gevulde aubergines. Zet de schaal in de oven tot het gerecht in circa 25 tot 30 min.    gaar, door en door warm en mooi van kleur is geworden.