Kol Isi Berkuah. (Gevulde koolbladeren in bouillon)
 

   Voor de vulling:
 

   * 10 (of meer) bladeren van een savooiekool,

* peper,

   * 1 kleine ui,

* theel. nootmuskaat,

   * 3 tenen knoflook,

* 3 sjalotten,

   * 2 eetl.margarine,

* 2 sneetjes brood,

   * 450 gram gemalen rundvlees,

* 2 eieren.

   * zout,

 


   Voor de bouillon:
 

   * 1 fijngesneden ui,

* theel. nootmuskaat,

   * 2 tenen knoflook, fijngesnipperd,

* zout naar smaak,

   * 2 eetl. margarine of boter,

* 8 zwarte peperkorrels,

   * 2 eetl. ketjap,

* 30 gram vermicelli, geweekt in warm water.

   * 1 rundvleesbouillonblokje,

 


   Het klaarmaken van de vulling:

   Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Snijd de sjalotjes klein, met loof en al. Kruid het vlees met peper,    zout en de nootmuskaat. Week de sneetjes brood in wat melk .Fruit de fijngesneden ui en knoflook in    boter tot de kleur begint te veranderen, doe er dan het vlees bij. Roer voortdurend. Als het vlees halfgaar    is, voegt men de sjalotten toe. Neem de pan van het vuur zodra het vlees gaar is. Meng het vlees nu in    een schaal goed met de twee eieren en het broodpapje.

   Proeven en op smaak brengen. Blancheer de koolbladeren 5 minuten in kokend water. Goed laten    uitlekken. Leg op ieder koolblad 1 dessertlepel van het vulsel, rol het blad op tot een klein pakje, de    uiteinden naar binnen vouwen. Schik de gevulde kool in een pan en leg er iets zwaars op, zodat de    koolbladeren goed opgerold blijven, of prik de pakjes vast met een prikker.

   Het klaarmaken van de bouillon:

   Fruit de gesneden ui en knoflook in boter tot ze bruin gaan kleuren. Voeg wat water, ketjap, het    bouillonblokje, nootmuskaat en de zwarte peperkorrels toe. Zout naar smaak toevoegen. Laat aan de    kook komen. Giet de bouillon in pan over de gevulde kool. Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 20    minuten koken. Voeg de vermicelli toe 5 minuten voor u het gerecht gaat opdienen. (Dit gerecht is voor 5    personen)