Oblok/Oblok Koening. (Gekookte tahoe en tempeh
 

   * 1/2 tahoe,

* 1 theel. ketoembar,

   * 1/2 tempee,

* 1 theel. djinten,

   * 200 gr. sperzieboontjes,

* 2 theel. koenir,

   * 2 uien,

* 3 salamblaadjes,

   * 2 knoflookteentjes,

* 4 djeroek peroet blaadjes,

   * 2 rode en 4 groene lomboks

* 1/2 theel. laos,

   * 3 theel. trassie,

* 2 volle eetl. boter,

   * 2 theel. asem,

* kokos (santen),

   * 2 theel. zout,

* 2 theel. gula djawa.


   Snijd de tahoe en tempee in grove dobbelstenen. Snijd de boontjes in grote stukken overdwars. De uien,    knoflook en (ontpitte) lomboks fijnsnijden. Samen met de trassie, de asem, zout, gula djawa, ketoembar,    djinten, koenir, salam, djeroekperoet en laos in de boter gedurende 3 min. fruiten op niet al te groot vuur.    Vervolgens 3 koppen heet water erbij gieten en goed omroeren.

   Deksel op de pan en op zacht vuur 5 min. laten doorsudderen. Vervolgens de gesneden boontjes en    tempee erin doen, deksel op de pan en weer 4 min. het geheel laten doorsudderen. Van de kokos santen    maken. De santen toevoegen even doorroeren, daarna de tahoe erbij. Voorzichtig erdoor mengen. Liefst    met een houten lepel anders wordt de tahoe tot pap gekneusd.

   De oblok/oblok mag niet te droog zijn. Bij teveel indampen wat heet water erbij doen. Deksel nu niet op    de pan! Nog enkele minuten laten doorpruttelen en zo nu en dan omroeren. Santen gerechten nooit    geheel afgesloten wegzetten, i.v.m. schiften.