Pastei Tutup. (Ovenschotel met vlees en groente
 

   * 200 gr. kipfilet,

* 1 prei,

   * 25 gr. djamoer koeping (muizeoortjes),

* 1/2 theel.peper,

   * 25 gr. sedap malam (gedroogde lelies),

* 1/2 theel. gula djawa,

   * 100 gr. worteltjes ( schijfjes),

* 2 eetl ketjap,

   * 100 gr. erwten,

* 1 eetl. nootmuskaat,

   * 100 gr. spits- of groene kool,

* boter,

   * 2 eieren,

* paneermeel,

   * 1 pakje so-oen,

* 1 kopje bouillon,

   * 1 ui,

* 1 pakje aardappelpuree,

   * 2 knoflooktenen,

* melk.


   De djamoer koeping en sedap malam goed wassen en 1/2 uur opkoken in ruim water, het water daarna    afgieten. De eieren hard koken, pellen en halveren. De worteltjes half gaar koken. De ui en het knoflook    fijnsnijden en fruiten in wat olie. De prei wassen, doormidden snijden en klein snijden. De kipfilet in stukjes    snijden en meefruiten. De bouillon, de djamoer koeping en sedap malam eraan toevoegen en op niet te    groot vuur aan de kook laten komen.

   De afgegoten worteltjes, de erwten en de fijngesneden spits of groene kool eraan toevoegen. Vervolgens    de peper, de gula djawa, nootmuskaat, de prei en de so-oen door de groenten-vleesmassa roeren, aan    de kook laten komen en even op zacht vuur laten doorsudderen. Het gerecht mag niet te droog of te nat    zijn. De puree volgens de gebruiksaanwijzing van het pakje maken.

 

   Verwarm de oven voor op 225 graden bovenwarmte. Smeer een vuurvaste schaal in met wat boter en vul    deze met de groente-vleesmassa. Leg de ei-parten op gelijke afstand van elkaar in de groenten. Hier    bovenop een laag puree en bestrooi deze met paneermeel en leg er een paar klontjes boter op. Plaats de    schaal in de oven en bak de pastei tutup in circa 20 min totdat er een bruin korstje op zit