Agar Tiga Warna. (Agar pudding)

 

    1. agar van chocolade:
 

   * 1 eetl. chocoladepoeder,

   * 5 gr. agarpoeder,

   * 1 geklutste eidooier,

   * 300 cl. water,

   * 100 cl. zoete gecondenseerde melk.


    2. Witte agar:
 

   * 25 gr. suiker,

   * 5 gr. agarpoeder,

   * 1 geklutste eidooier,

   * 300 cl. water,

   * 100 cl. zoete gecondenseerde melk.


    3. rose/rode agar:
 

   * 5 gr. agarpoeder,

* tropische fruitcocktail,

   * 2 stijfgeklopte eiwitten,

* ijsblokjes.

   * 50 cl. rozensiroop,

 

   * 50 cl. water,

 

   * 100 cl. zoet gecondenseerde melk,

 


    1.
    Meng de chocoladepoeder met wat water tot een glad papje. Kook het restant water op, tezamen met de     melk, suiker en agar. Zodra het kookt, voegt u er het chocoladepapje aan toe onder gelijkmatig roeren tot     het mooi glad is. Vervolgens giet u er de eidooier bij. Kook het nu verder op een klein vuur helemaal gaar.     Neem het dan van het vuur en giet het in de gewenste vorm.
 

    2.
    Dan snel de witte agar klaarmaken. Kook het water, melk, suiker, agar en de eidooier op. Maak het vuur     klein en roer alles glad tot het gaar is. Neem het dan van het vuur en laat het even afkoelen. Giet het     vervolgens op de chocolade agar, die inmiddels al stijver geworden is.
 

    3.
    Vervolgens maakt u de rode/rose agar. Kook het water samen met de melk, en de agar op. Giet er dan de     rozensiroop bij en kook het verder terwijl u goed blijft roeren. Als het kookt, neemt u het voorzichtig van     het vuur. Spatel er dan beetje bij beetje de stijfgeklopte eiwitten door. Roer nu alles goed door elkaar. Als     het iets is afgekoeld, giet u het mengsel voorzichtig op de witte agar die ondertussen ook al stijver     geworden is. Laat het geheel nu koud worden in de vorm. Dien het op, op een desertbordje     (gebakschaaltje) en vul het aan met de toevoegingen en wat rozensiroop. Genoeg voor 10 personen,     voor minder dus aanpassen.