Gevulde Mosselen.
  

   * 1 kg. mosselen in de schelp,

* 1 theel. ketjap,

   * 100 gr. mager rundergehakt,

* 1 theel. l citroensap,

   * 1 eetl. gesnipperde djahé,

* 1 theel.  suiker,

   * 2 uien,

* versgemalen peper,

   * enkele takjes peterselie of selderij,

* zout,

   * 1 dl. azijn,

* 2 dl. bouillon van 1 blokje.

   * 2 eetl. olie,

 


   Pel de uien, hak 1 ui grof en de andere heel fijn. Was de selderij of peterselie.
Was de mosselen enkele    keren heel goed onder stromend water. Verwijder open mosselen en schelpen die heel zwaar aanvoelen    en waarschijnlijk zand bevatten.

   Vul een grote pan met een bodempje water, breng dit aan de kook en voeg azijn, zout, grofgehakte ui en    peterselie toe. Laat het water flink koken, doe de mosselen in de pan, dek deze direct af en zet het vuur    hoog. Giet de mosselen af in een vergiet zodra alle schelpen open zijn en houd het vergiet onder    stromend water.

   Neem de mosselen uit de schelpen en bewaar de helft van de schelpen. Hak de mosselen heel fijn,    vermeng ze met het gehakt en roer daar fijngehakte ui, djahé, ketjap, citroensap, suiker en naar smaak    peper en zout door.

   Schuif het rooster in het midden van de oven, verwarm deze voor op ca. 200 graden. Verdeel het    mossel-gehaktmengsel over de achtergehouden schelpen en zet deze naast elkaar in de ovenschaal. Giet    daar de bouillon en de olie in en zet de schaal op het rooster in de oven tot het gerecht door en door    warm en mooi van kleur is geworden.