Inktvis Met Lente-uitjes.
 

   * 350 gr. pijlinktvis,

* 1/2 theel. witte peper,

   * 3 eetl. aardappelmeel,

* 1 theel. zout,

   * 2 eetl ketjap manis,

* 5 eetl. groentebouillon,

   * 2 eetl. sesamolie,

* 5 eetl. rijstewijn,

   * 250 gr. lente-uitjes,

* 2 eetl. zonnebloemolie,

   * 5 eetl. sojaolie,

* 2 theel suiker,

   * 1 stukje djahé van ca. 1 cm,

* 5 dl. plantaardige olie.


   Schil de djahé en wrijf hem fijn in de vijzel. Spoel de intvis onder de koude kraan af, verwijder het    buitenste vel,de ingewanden en de kop met de tentakels. Snijd het staartstuk in ringen van 5 mm en zet    ze apart. Meng 2 eetl. aardappelmeel met de ketjap manis en de sesamolie in een schaal goed door    elkaar. Meng de inktvis erdoor en laat het geheel ca. 20 minuten marineren.

   Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm. Verhit de plantaardige olie in een wok en    bak de inktvis 1 minuut. Haal ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet ze apart en houd ze    warm.

   Giet de hete olie af. Verhit de sojaolie in de wok, voeg de djahé en de lente-uitjes toe en roerbak alles 2    tot 3 minuten. Meng voor de saus de suiker, de witte peper, de bouillon, de rijstwijn, 1 theelepel    aardappelmeel, de zonnebloemolie en 1 theel. ketjap manis in een schaal. Giet dit over de djahé en    lente-uitjes in de wok.

   Doe de inktvis terug in de wok en roerbak alles tot het gaar en warm is. Dien het gerecht meteen op.    Lekker met gekookte rijst of nassi erbij. I.p.v. inktvis en lente-uitjes kunt U ook garnalen of dun gesneden    prei gebruiken. Voor ca. 4 personen.