Daging Babi Taugé. (Gestoofd varkensvlees met taugé)

        

   * 600 gr. magere varkenslappen,

* 3 1/2 eetl. droge sherry,

   * 125 gr. taugé,

* 4 eetl. arachideolie,

   * 2 eetl. fijngehakte selderie,

* 2 theel. maizena,

   * 50 gr. verse djahé,

* versgemalen peper,

   * 2 theel. sambel oelek,

* zout naar smaak.

   * 3 eetl. ketjap manis,

 


   Snijd het vlees in blokjes (vingerbreed). Schil de djahé en snijd ze in plakjes. Maak het vlees droog met    keukenpapier en strooi wat zout en peper erover. Verwarm de 2 eetl. olie in een wok. Bak hierin onder    voortdurend omscheppen het vlees totdat het aan alle kanten de oorspronkelijke kleur heeft verloren.    Schep het vlees in een braadpan.

 

   Voeg de plakjes djahé, 3 eetl. ketjap , de sherry en zoveel kokend water toe dat alles juist onder staat.    Breng alles langzaam aan de kook , temper het vuur kleiner en leg een deksel op de pan. Laat alles ca.1    1/2 uur zachtjes trekken. Was de taugé enkele malen in ruim koud water en verwijder zoveel mogelijk    de groene zaad hulsjes en bruine staartjes en laat de taugé goed uitlekken. Schenk daarna heel    langzaam 2 tot 3 l. kokend water erover en laat hem hierna opnieuw goed uitlekken. Neem intussen het    vlees uit de pan, zeef het stoofvocht en breng het opnieuw aan de kook. Maak de maizena aan met 2    eetl. koud water en roer deze oplossing door het kookvocht. Laat dit even doorkoken en voeg dan naar    smaak zout en peper toe.

 

   Leg het vlees in de saus en laat het nog enkele minuten erin stoven. Verwarm de resterende olie in een    wok, roer de sambal oelek erdoor en voeg meteen de taugé toe. Laat deze gedurende 3 min. onder    voort durend omscheppen fruiten.. Strooi de fijngehakte selderie erover en sprenkel de resterende    kecap erop. Schep op elk voorverwarmd bord een bedje van taugé en verdeel hierop het vlees en de    saus. Geef hierbij apart drooggekookte rijst of gekookte mie.

   De mie eventueel vlak voor het opdienen door de gefruite taugé scheppen en alles hierna onder    voortdurend omscheppen warm maken.